Societatea Tolkien la Final Frontier 4!

Societatea Tolkien la Final Frontier 4!

4 years ago 1083

OLYMPUS DIGITAL CAMERASâmbãtã, pe 28 martie, dis-de-dimineațã (de la 10.00!), Societatea Tolkien România a deschis programul târgului de carte Final Frontier 4.

Pânã s-a adunat lumea (ploaia rece de afarã nu era chiar cea mai bunã invitație sã ieși din casã, cu noaptea-n cap!) am fãcut o micã demonstrație de origami; chiar dacã am fost foarte departe de mãiestria prietenului nostru Gyuri, pentru noi, cei trei tolkieniști „de serviciu” (Cãtãlin Sturza, Iuliana Conovici și Alex Nãstase – sperãm cã și pentru fani!) a fost foarte distractiv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAApoi am trecut la „lucrurile serioase”: ne-am prezentat programele de pânã acum (lecturile publice „Tolkien Reading Day”, conferința noastrã anualã, toast-ul de ziua Profesorului). Și am vorbit, apoi, despre idei de programe noi, pentru viitor. O idee foarte bunã ne-au dat-o și cei de la Final Frontier 4, care ne-au invitat sã jurizãm un concurs de fan fiction; ceea ce am citit în timp ce „jurizam” ne-a plãcut și de aici ideea de a deschide, pe blog, o secțiune de fan fiction pentru fani. Vã ținem la curent!

Bineînțeles, le-am oferit celor prezenți și o mostrã din atmosfera unui Reading Day – și din opera lui Tolkien. Am citit un text din Hobbitul (da, ne era dor de sã ne întoarcem la textele originale, dupã ce am vãzut Hobbitul 3 al lui Peter Jackson) și am comentat, împreunã cu fanii: ce diferiți sunt elfii lui J.R.R. Tolkien, cei veseli și cu „inimã” bunã, de elfii marțiali, serioși și încruntați cu care ne-au obișnuit filmele!

Vã așteptãm, așadar, sã veniți cu idei! Dați-ne feedback, scrieți-ne ce vã place din ceea ce facem și ce ați vrea sã mai facem pe adresa [email protected]! (sau lãsați-ne un mesaj aici pe blog sau pe Facebook!)

Le mulțumim, încã odatã, celor de la Final Frontier 4 – și felicitãri scriitoarei Alexandra Derea, desemnatã de Societatea Tolkien România drept una dintre cele douã câștigãtoare ale concursului de fan fiction FF4!