Concurs de scriere creativă – Meneltarma la Final Frontier #7

Concurs de scriere creativă – Meneltarma la Final Frontier #7

1 year ago 1609

Dragi elfi, hobbiți, gnomi, oameni, trolli și alte seminții ai Pământului de Mijloc!

Ne pregătim bagajele și toate cele trebuincioase pentru o nouă încercare: să dăm curs unei noi invitații de a lua parte la târgul de carte SF și Fantasy Final Frontier – cu toate probele și „pericolele” ce ne pasc! Merită să fim acolo, alături de fanii noștri și ai lumii J.R.R. Tolkien!

Porțile bastionului Final Frontier #7 – Târg de carte SF&Fantasy ne sunt deschise, dar până ce vom ajunge acolo, pe 24 și 25 martie 2018, vrem să ne fiți alături în această călătorie. Totuși, trebuie să vă demonstrați măiestria, puterea, intuiția și înțelepciunea… creativă!

Așa că, vă invităm la concurs… un concurs de scriere creativă! Cei mai buni 3 „scriitori” dintre voi, ne vor fi alături ca stewarzi ai Pământului de Mijloc și vor fi pe din plin răsplătiți!

Ce trebuie să faceți?!? Pornind de la citatul de mai jos, trebuie să continuați povestea, după cum puteți mai bine, rost de minimum 4-5 pagini și să arătați, astfel, că puteți ridica stindardul luptei împotriva lui Sauron!

Textele ni le puteți trimite, în format .pdf, pe adresa societatea[at]tolkien.ro până pe 20 martie 2018, la orele serii, iar noi le vom discuta și supune la vot popular! Pe 22 martie îi vom anunța pe cei 3 câștigători!

Până atunci, puneți mâna pe penel, pe toc și tus, pe creion ș.a.m.d. și scrieți-vă propria continuare a poveștii:

„După ce muntele Thangorodrim s-a năruit și Morgoth a fost răsturnat de la putere, Sauron și-a luat din nou înfățișarea-i chipesă și a făcut temenele în fața lui Eönwë, trimisul lui Manwë, punându-și cenușă în cap pentru toate fărădelegile sale. Sunt unii care spun că remușcările nu i-au fost chiar minciuni de la bun început, și cu adevărat s-au căit, măcar de frică, fiind tulburat peste poate de căderea lui Morgoth și de răzbunarea cumplită a Stăpânilor Apusului. Dar nu stătea în puterea lui Eönwë să-i ierte pe cei de același rang cu el, astfel că i-a poruncit lui Sauron să se întoarcă în Aman și acolo să se supună judecății Manwë. S-a rușinat Sauron și n-a vrut să se întoarcă umil ca să primească osânda valarilor, poate la servitute îndelungată pentru a-și dovedi buna credință; căci sub stăpânirea lui Manwë, puterea lui fusese mare. Prin urmare, după ce Eönwë a plecat, el s-a ascuns în Pământul de Mijloc; și s-a apucat de ticăloșii, căci plasa ce-o țesuse Morgoth în juru-i era foarte puternică […]

În alte părți ale Pământului de Mijloc, pacea a dăinuit ani îndelungați; dar meleagurile erau sălbatice și pustii, în afară de locurile unde se așezaseră cei veniți Beleriand. Mulți Elfi trăiau acolo, așa cum o făceau din vremuri pierdute în negura timpurilor, hălăduind liberi pe întinsele plaiuri departe de Mare; dar aceștia erau avarii, pentru care cele întâmplate în Beleriand erau simple zvonuri, iar Valinorul, un nume îndepărtat. La miazăzi, departe, sporea neamul oamenilor; cei mai mulți dintre ei s-au ticăloșit, căci Sauron își țesea mrejele în jurul lor.

Văzând în ce pustiire căzuse lumea, Sauron și-a spus în inima sa că, după ce-l înlăturaseră pe Morgoth, valarii iarăși uitaseră de Pământul de Mijloc; și trufia lui n-a mai cunoscut margini. Îi privea cu ură pe eldari și îi era frică de oamenii din Númenor care veneau, din când în când, în corăbiile lor până pe țărmurile Pământului de Mijloc; dar vreme îndelungată și-a ascuns gândurile și planurile întunecate ce se nășteau în inima lui.

A descoperit că, dintre toate neamurile Pământului, pe oameni îi putea stăpâni cel mai ușor; însă el căuta cu tot dinadinsul să-i ademenească pe elfi de partea sa, știind că Întâii Înnăscuți aveau putere mai mare; umbla și se amesteca printre ei și toți îl socoteau frumos și înțelept. […]”

J.R.R. Tolkien – Silmarillion
Ed. Rao, 2013, trad. Irina Horea [op. cit. pp. 399-401]