Bătălii faimoase în opera lui J.R.R. Tolkien ­– Tolkien Reading Day, ediția a IX-a

Bătălii faimoase în opera lui J.R.R. Tolkien ­– Tolkien Reading Day, ediția a IX-a

1 year ago 1064

Elfi, hobbiți, gnomi și rangeri, prieteni și fani ai operei Profesorului J.R.R. Tolkien, s-au reunit la un nou Tolkien Rading Day – de primăvară sau de Buna Vestire. Despre „Bătălii faimoase în opera lui J.R.R. Tolkien” am citit sâmbătă, pe 31 martie, la Librăria Humanitas Kretzulescu.

De la Uciderea Rubedenilor din Alqualondë la Ultima Alianță a Oamenilor și a Elfilor, la Bătălia celor Cinci Armate, la numeroasele dueluri, acte de eroism și bătălii din Războiul Inelului – J.R.R. Tolkien ne povestește despre bătăliile faimoase care au marcat și decis istoria Pământului de Mijloc. Le vom rememora sâmbătă, în formatul în care ne-am obișnuit.

Ca de obicei am pregătit o selecție de texte în care vom include fragmente din opera Profesorului Tolkien despre cele mai importante bătălii din „Silmarillion”, „Hobbitul” și „Stăpânul inelelor” – dar și din „Povestirile neterminate” și din alte volume subsumate universului Pământului de Mijloc. Invitații au venit și cu propriile cărți și cu textele preferate, la temă, pe care le-am citit împreună și apoi le-am comentat, într-o atmosferă plăcută, între prieteni care împărtășesc pasiunea pentru opera Profesorului și pentru universul Middle Earth.

Iată cum a fost, în câteva imagini…