Activități importante | Societatea Tolkien din România

201-09-22 trd_bastilia 07_resize

Aspect de la Tolkien Reading Day

Tolkien Reading Day

Scopul „Tolkien Reading Day” este de a încuraja citirea operei tolkieniene, prin lectura publică a unor fragmente, și folosirea textelor sale în educație. „Reading Day” este un eveniment tradițional în fandom-ul Tolkien, cuprinzând peste 80 de organizații culturale în toată lumea, și are loc anual în jur de 25 martie. Aceasta este data căderii lui Sauron în trilogia „Stăpânul inelelor” și simbolizează eliberarea de sub tirania Întunericului. Profesorul Tolkien, catolic devotat, a plasat intenționat căderea imperiului răului pe 25 martie, ca aluzie la Buna Vestire, sărbătoare creștină cu aceeași semnificație – a înnoirii și a speranței. Iubitorii lui Tolkien din România organizează și o a doua reuniune, pe 22 septembrie (aniversarea lui Frodo și Bilbo Baggins).

Tolkien Birthday Toast

În fiecare an, pe 3 ianuarie, iubitorii universului fantastic se reunesc pentru a-l sărbători printr-un toast pe Profesorul Tolkien, născut la 3 ianuarie 1892 la Bloemfontein (Africa de Sud). La fel facem și noi, din 2011!

Conferința

Este organizată în penultima sâmbătă a lunii noiembrie și reunește pasionați din toată țara, de la elevi și studenți la persoane cu profil academic. Tematica este diferită, pentru fiecare ediție. Eveniment derulat în parteneriat cu Universitatea din București.